Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägre vinstkrav på Gavle­gårdarna?

Gavlegårdarnas vinstkrav borde sänkas till hälften.
Och Gävle Energi borde gå i bräschen för miljövänlig energi.
Det kom styrelsen för Gävle Stadshus fram till under mötet i går.

Gavlegårdarna har förut haft ett vinstkrav på 45 miljoner kronor per år. Nu vill styrelsen för Gävle Stadshus att kravet sänks till ungefär hälften på grund av krisen. Åtminstone ett tag.

– Vi har aldrig jobbat med direktiv på det här sättet förut, tidigare har direktiven alltid varit långsiktiga, säger Carina Blank, kommunalråd och tillika ordförande i Styrelsen för Gävle stadshus.

Under mötet diskuterades också Gävle Energis framtid och utveckling mot fler miljövänliga alternativ på energifronten. Bolaget har ett avtal med Korsnäs som går ut 2013 och på plats i går var vd Per Laurell för att informera om planerna inför ett nytt avtal.

– Vi vill ha en ny, utvecklad lösning och för en bra dialog med Korsnäs, sa han.

Gävle Energi har för avsikt att erbjuda förnyelsebar energi till flera industrier i närområdet. Bolaget vill också ge sig ut på den internationella marknaden. Men inte för att sälja produkter utan för att erbjuda tjänster och kunskap. Och i så fall med ett nybildat bolag inom Gävle energi.

– Vi vill lära utländska företag att skapa effektiva och miljövänliga energisystem, sa Per Laurell.

Under mötet i går nämnde han att vissa investeringar krävs för att ro projektet i land. Men hur stora investeringar det rör sig om ville han inte yppa.

– Allting är på ett väldigt preliminärt stadium än så länge, sa han.