Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammfärs med örter och vitlök

Annons

För 4 personer
500 g lammfärs
1 ägg
3 msk finhackad, soltorkad tomat
1 vitlöksklyfta
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk timjan
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
Tomatsås med basilika
pasta
råkostsallad

Blanda lammfärsen med ägg, soltorkade tomater och vitlök som hackas mycket fint, koncentrerad kycklingfond, timjan, salt och peppar. Forma avlånga köttbullar som steks med lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Värm färdig tomatsås smaksatt med basilika, typ pastasås, och koka pasta i rikligt med välsaltat vatten. Gör en spännande råkost av strimlad morot, selleri och zucchini och droppa över lite olivolja innan den servera.
Dan Strandqvist/TT Spektra