Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lammfärslåda

Annons

För 4 personer
600 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 msk rosmarin
1 msk konc. kycklingfond
salt och vitpeppar
1 msk olivolja
Till ostsåsen:
5 dl mjölk, 3 %
1 dl grädde
2 1/2 dl riven ost
maizena + vatten
Till lådan:
2 auberginer
2 zucchini
4 tomater
1 msk rosmarin
2 msk olivolja
salt
Att äta till:
bröd
grönsallad

Gör så här:
1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Bryn skivorna i olivolja och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
2. Fräs hackad gul lök och köttfärs med olivolja i gryta. Tillsätt riven vitlök, tomatpuré, rödvin, rosmarin och kycklingfond. Sjud samman till en fast köttfärsröra. Salta och peppra.
3. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt riven ost och red av med maizena löst i vatten. Sjud i 5 minuter.
4. Skiva zucchini och tomater. Varva köttröra, grönsaker och ostsås i en ugnsfast form. Krydda med rosmarin mellan varven. Sätt in formen i 200 graders ugn i 40 minuter. Serveras med bröd och grönsallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra