Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna plats för en framtida station vid Kungsbäck!

Annons

Är framtidsperspektiven för Gävle genomtänkta? Den nya planen som presenterades i tidningen för ett tag sedan och beskrev whiskyockupationen av Kungsbäcks område gjorde mig betänksam. Är det inte en del av det området som måste utnyttjas i en framtid för en ny tåg- och busstation?

Läget kan tyckas långt från stadens centrum men en förarlös planskild spårtaxi som går från stationen vid Kungsbäck till Alderholmen skulle kunna bli en fantastisk kommunikationslänk för fler än resenärerna till och från station. Platser för av- och påstigning kan vara Kommunikationscentret, Högskolan, Strömvallen, Konserthuset, Galleri 9:an, nuvarande järnvägsstation och Alderholmen.

Banan kan förläggas längs med åns södra sida för att sedan följa Drottninggatan. Fina vyer kan förväntas genom Regementsparken och längs Årummet alla årstider. Några mindre vagnar som går efter behov används vanligtvis samt ett par större vagnar som går mot stationen före tågets avgång men även från kommunikationscentret efter tågets verkliga ankomsttid.

Fördelarna med en ny station kan vara:

1. De tåg som passerar Gävle och inte behöver stanna kan med hög fart köra förbi stationen.

2. Bra utrymmen för parkering

3. Centralt för bussar och bilar vid E 4, riks 80 samt ringled.

4. Mindre störning än dagens sträckning.

5. Bekväm och effektiv spårtaxi.

6. Mindre biltrafik i centrala Gävle.

7. Modern och praktiskt uppbyggd Gävlestation.

Eftersom man just nu genomför en utredning av Ostkustbanans sträckning från Gävle och norrut kan det vara aktuellt med denna fundering.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare