Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets toppar står nära Persson

GÄVLELänets socialdemokratiska toppar var på valupptakt i Stockholm i slutet av förra veckan. Tillsammans med s-kollegor från hela landet spred bland andra landstingsrådet Ingrid Liljegrääs och Sandvikens kommunalråd Stefan Hedin valpropaganda i storstadsförorterna.

Dessutom fick de peppning av statsministern inför höstens val.
- Det var väldigt givande. Persson höll ett bra anförande om de viktigaste valfrågorna. Framför allt om långtidssjukskrivningarna men också om sjukvården, som ju ligger nära mig, berättar Ingrid Liljegrääs.
På bilden här intill står Göran Persson mitt i ett hav av partivänner. Redan vid en snabb blick ser man många bekanta s-ansikten från länet bredvid honom. Allra närmast står just Ingrid Liljegrääs och Stefan Hedin.

"Bästa kompisar"
Om man använder sedvanlig kremlologi (en metod som användes tidigare av sovjetexperter för att utröna personers betydelse i diktaturen efter hur nära de står sin ledare på bilder) så ligger paret bra till hos statsministern.
- Javisst är det underbart. Vi är bästa kompisar, utbrister Ingrid Liljegrääs och skrattar gott.
Hon berättar att man var en rätt stor delegation från länet och räknar upp gästrikar som Raimo Pärssinen och Marie-Louise Dangardt från Hofors, Anna Schönnings från Ockelbo och Voitto Visuri från Gävle.
Dessutom var landstingskollegan Ann-Margret Knapp och ett flertal andra kommun- och riksdagspolitiker från Hälsingland med på upptakten.
- Man blev rätt laddad inför valrörelsen, tycker Ingrid Liljegrääs.

MATTIAS JONSSON