Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång sexrättegång i Thailand

SANDVIKEN
I går inleddes rättegången mot den 21-årige man från Sandviken som misstänks för sexuella övergrepp mot en sexårig flicka i Thailand.

Annons
Skulle Sandviksbon fällas kan han få tio års fängelse.
Det var dagen före nyårsaftonen förra året som 21-åringen greps. Han befann sig på en restaurang i Chiang Mai i norra Thailand där han på en toalett ska ha förgripit sig på den sexåriga flickan. Sedan dess har han suttit i thailändskt fängelse och i början av maj väcktes åtal.
Åtalet gäller sexuellt utnyttjande av underårig samt försök till våldtäkt.
I går inleddes rättegången mot sandviksbon.
Enligt UD:s presstjänst har han erkänt sig skyldig till otukt men nekar till anklagelsen om försök till våldtäkt.
Att han omedelbart erkände skulle kunna ge ett mildare straff men om han fälls för våldtäktsförsök kan det ge tio års fängelse.
Den 21-åriga sandviksbon är tidigare ostraffad men är polisanmäld för att i november förra året ha försökt pussa en elvaårig flicka på en Finlandsfärja.
Rättegångsprocessen som väntar i Thailand kommer att bli långdragen.
I går hölls den första förhandlingen.
Ytterligare tre förhandlingsdagar är inplanerade. En i augusti och två i september. Dom meddelas tidigast efter den sista förhandlingsdagen den 16 september.

KARIN BERGKVIST