Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsrätten flyttar - 25 drabbas

25 anställda berörs när länsrätten i Gävleborg flyttar till Falun.
– Min första prioritering är att hitta ett nytt jobb här. Inte att flytta med, säger Therese Murhagen, sekreterare.

Den 11 juni antog riksdagen regeringens proposition om förvaltningsdomstolarnas nya organisation. Dagens 23 länsrätter ska slås ihop till tolv så kallade förvaltningsdomstolar. Länsrätten i Gävleborg kommer att läggas ned och verksamheten flyttas till den nya kansliorten, Falun.

– De anställda kommer att erbjudas att följa med. Men inte alla kommer att göra det, tror länsrättens chef, Tomas Attorps.

Sammanslagningen ska vara genomförd i februari 2010.

– Men nya lokaler i Falun kommer inte att vara klara då. Preliminärt tror jag att det kommer att finnas verksamhet kvar i Gävle fram till nästa höst, säger Tomas Attorps.

Bland de anställda GD talade med i går var entusiasmen för en flytt till dalahästarnas landskap måttlig.

– Nej. Men jag har inte bestämt mig helt, för det är ju inte rätt läge att bli utan jobb heller, säger Daniel Hyllgren, registrator.

– Flytta tänker jag inte göra. Min prioritering är att hitta ett nytt jobb här. Bara i andra hand kan jag tänka mig att pendla till Falun, säger Therese Murhagen, domstolssekreterare.