Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lantto tillbaka där han han senast gjorde mål

Två fullträffar i fjol – båda på Behrn Arena.

Jonas Lantto minns vändningen. Och ser gärna att han i kväll gör sitt första allsvenska mål den här säsongen – på samma arena.

– Varför inte? säger Gefle IF:s mittfältare inför bottenmötet med Örebro.

Det var i tredje omgången förra säsongen, den 18 april, som Gefle IF svarade för en imponerande vändning borta mot Örebro – ett av de tippade topplagen.

2–1 blev till slut 2–3, tack vare två sena mål av Jonas Lantto.

– Det är inte ofta man får vända en match på egen hand med två mål. Det var riktigt roligt, minns Lantto, som inte har gjort ett enda allsvenskt mål sedan dess.

Han är inne på sin sjätte allsvenska säsong – och har ännu inte gått mållös från någon.

– Jag hoppas att målet kommer nu. Det har funnits en del möjligheter för mig i flera matcher, men jag har inte haft det rätta flytet i avslutningslägena, säger Lantto, som bortsett från fjolårets vändning har ett färskare minne i positiv bemärkelse när det gäller Örebro.

I våras låg ju nämligen Lantto bakom Eric Larssons vackra 2–1-mål som gav GIF tre poäng på Strömvallen. Med andra ord går det att konstatera att Lantto trivs mot Örebro.

– Vi får hoppas att det fortsätter på samma vis.

Ni har inte gjort ett enda mål på de fyra senaste matcherna (Svenska Cupen inräknat) under ordinarie tid. Hur ska ni hitta målet igen?

– Vi vet hur man gör mål, det gäller bara att göra allt lite bättre. Vi måste ha bättre kvalitet i inspelen och i avslutningstekniken. Får vi göra ett mål kommer allt att bli så mycket lättare. Man blir mer avslappnad då.

Känner ni extra stor press inför en så här pass viktig match?

– Nja, vi måste få dom att känna att de inte får en lugn stund. Det är full fart som gäller. De har trots allt ett värre läge än vad vi har.

GIF-tränaren Pelle Olsson:

– När man spelar så kallade nyckelmatcher är det viktigt att känna inspiration och triggas av matchens betydelse, matchens värde. Det här är ingen avgörande match oavsett hur det går, men det är en match med extra nerv.

– För lag i de nedre regionerna blir det lätt spänt och stressat i de avgörande situationerna. Det finns en otroligt het vilja att lyckas. Det här är en typisk match där det gäller att vara så avspänd som möjligt, och samtidigt försöka plocka fram ens bästa egenskaper.

GIF kommer till avspark med exakt samma startelva som mot Syrianska i förrförra omgången. Därmed bildar Olof Mård, som inte spelade hemma mot Djurgården på grund av halsont, på nytt mittbackspar med David Fällman.

– Det går inte att vara orolig inför en sån här match. Vi är väldigt motiverade och tänker ge allt, säger Mård.