Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär ditt barn respekt – det är det minsta du kan göra

På skolor i dag är det är diverse olika kränkningar. Du som förälder har ditt föräldraansvar. Det innebär att ditt barn förväntas uppföra sig och visa respekt inte bara för sina lärare utan även klass och skolkamrater.

Klimatet på skolorna i dag är hårt men det är ändå ingen ursäkt för att ditt barn ska vara en av dem som inte kan bete sig. Att ta till våld eller kränka andra är oacceptabelt.

Om du som förälder ursäktar ditt barn med alla möjliga ursäkter stjälper du mer än hjälper. Ha regler och gränser. Lär dig ge konsekvenser.

Att vara pedagog i dag innebär att man är en allt i allo. Vi står där och torkar tårar, kramar, förmanar, fostrar, skäller, gnäller, tjatar och berömmer. Det där är inte ens hälften av vad vi gör för ditt barn varje dag. Vi undervisar och lär ditt barn om världen och livet. Vi förklarar vad som väntar.

Jag vågar nästan påstå att vi är en förlängd arm av föräldraskap. Du lämnar ditt barn med oss fem dagar i veckan. Du förväntar dig att ditt barn ska lära sig nytt varje dag. Tyvärr, ibland är verkligheten annorlunda.

Som förälder glömmer man ibland att ens barn inte alltid är en ängel. Man glömmer att pedagoger är människor med känslor. Ibland är även pedagoger trötta eller har en dålig dag men ändå står de där med ett leende och ser till att ditt barn har det bra.

Det minsta du kan göra är att lära ditt barn respekt och hänsyn för medmänniskor. I slutändan är du förälder och inte en kompis. Du är den vuxna och du bestämmer, inte ditt barn.

Våga säga nej

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare