Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Ohly besökte Gävle

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly besökte idag Gävle. Han träffade bland annat elever på Polhemsskolan och svarade på deras frågor inför EU-valet på söndag.

Med bara några få dagar kvar till valet är partierna inne i det intensiva slutskedet av sina valkampanjer. Vänsterpartiets ledare Lars Ohly besökte Gävle på onsdagen och fick många frågor från eleverna på Polhemsskolan.
- Kommer jag att märka någon skillnad om jag röstar på en vänsterpartist istället för en moderat, undrade en elev.
- Just för dig personligen kanske det inte blir någon skillnad men det är en stor skillnad på vilken poltik en vänsterpartist kommer att driva i parlamentet jämfört med en moderat, svarade Lars Ohly och tog fildelningsfrågan som exempel där Vänsterpartiet vill tillåta fri fildelning med digitala bibliotek och Moderaterna vill behålla dagens upphovsrättslagar.
Vänsterpartiet är tillsammans med Sverigedemokraterna ensamma om att kräva att Sverige ska lämna EU.

Att det finns EU-motståndare som funderar på att protestera mot EU genom att inte rösta tycker Lars Ohly är dumt.
- Det är den mest meningslösa protest man kan göra. Istället ska man gå och rösta och se till att vi får fler EU-kritiker i parlamentet, säger han.