Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson jobbade in segermålet till slut

När det civila jobbet som bilförsäljare drog ut på tiden fick Valbos forward Alexander Larsson börja på bänken.
Nu byttes han in med en knapp halvtimme kvar av derbyt mot Brynäs – fem minuter senare bredsidade han in segermålet.
– Jag kom hit precis när matchen skulle börja – men det blev ju bra till slut, sa han efter 1–0-segern.

Det är väl precis så säsongen har blivit för Valbo – bra till slut...

– Vi inledde ju risigt i våras men det var många nya som skulle spelas in och alla det tog lite tid. Men nu har vi en jäkla konkurrens och go i laget det alla sporrar varandra. Vi är över 20 stycken på träningarna och alla vill spela, säger Alexander.

Dagen innan matchen fick han ändrade arbetstider och var tvungen att ta en sen ankomst. Straffet blev en bänkplats i stället för den i startelvan som var tänkt från början.

Nu kom han in som den målskytt han är och det var inte så oväntat att han fick avgöra matchen. Men det var på en halvchans...

– Det var efter ett inkast och en av deras gubbar halkade omkull och till slut kom bollen framför mina fötter och det var bara att rulla in den. Ett skönt och viktigt mål. Skön revansch för i våras också när vi förlorade med 3–0 mot Brynäs, sa målskytten.

Efter derbysegrarna mot Hille senast och Brynäs nu är laget i serieledning och har åtta raka segrar på vägen dit. En formtopp som heter duga.

Även om spelet har fungerat bättre än under fredagsderbyt är 1–0 ju också en seger och tre viktiga poäng. Vi ska också säga att försvarsmässigt var Valbo hur stabilt som helst och släppte in Brynäs i den egna boxen vid särskilt många tillfällen.

– Det var i anfallsspelet det brast. Vi tog inte tillräckligt med löpningar och kom inte till några avslut, sa tränaren Andreas Vestin efteråt.

Med sex matcher kvar har laget allt i egna händer.

– Men vi tar klyschan om "en match i taget". Den har aldrig stämt bättre än nu, flinade Vestin.

För Brynäs var det en tung förlust där laget behöver poäng i bottenstriden. Försvarsmässigt var det stabilt här också medan laget hade svårt att hota framåt.