Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs innantill i protokollen…

Annons

Gunlög Nordström, MP,

redogör för ett ärendes gång i debatt med Alliansen för Hofors.

Jag har svårt att förstå Helena Wikström och Alliansens bestörtning över Miljöpartiets svar på er debattartikel. Men det underlättar säkert om ni läser innantill ordentligt.

Hur ni dessutom kan förvänta er MP:s stöd för en budget som inte ens är redovisad för 2010 är fullständigt obegripligt.

Eftersom det här är, och länge har varit, en hjärtefråga för Miljöpartiet kommer vi att fortsätta att driva den. Men i dagsläget är det inte ekonomiskt möjligt att genomföra ett nybygge. Men vårt förslag och ritning finns kvar.

Helena Wikström och Alliansen är välkomna att även i fortsättningen stödja vår motion. Vi återkommer när den nuvarande regeringens tryck på kommunerna lättat.

Fakta: 2007-06-14 gav socialnämnden Gun-Britt Group i uppdrag, enligt protokoll, att undersöka möjligheterna för att skapa ett antal demensplatser på Spelmannen i Torsåker.

Fakta: 2008-04-03, enligt protokollet, yrkade Helena Wikström och övriga Alliansen på att ”undersöka möjligheterna att skapa ett antal demensplatser på Spelmannen ej genomförs”.

Fakta: 2008- 02-15 diariefördes MP-motionen i Hofors kommun. Det är sex veckor innan Helena Wikströms och Alliansens reservation i socialnämnden.

Fakta: 2008-07-08 beslut i socialnämnden att besvara motionen lyder ordagrant; att utan djupare utredning och kostnadsanalys anse motionen besvarad och överlämna detta till kommunstyrelsen.

Detta svar resulterade i en återremiss som besvarades med en ekonomisk kalkyl i kommunfullmäktige juni 2009

MP har för övrigt en representant i socialnämnden som håller oss övriga underrättade.

För Miljöpartiets del är debatten härmed avslutad.

Torsåker den 10 juli 2009

Gunlög Nordström

Miljöpartiet

Hofors-Torsåker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel