Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Bra säsongsstart för fallskärmshopparna

Säsongen har börjat strålande för hopparna i Fallskärm Gefle. Träningsläger i USA och Italien med efterföljande tävlingar har gått över förväntan med bland annat en delad andra placering för Jonas Wallberg i AmeriCup.

Annons

Jonas Wallberg har nu totalt 7 500 hopp och är bättre tränad än någonsin. Han har besökt USA tre gånger redan och gjort 225 hopp. Det är viktigt att få en viss mängd hopp, men kanske allra viktigast är att trimma skärmen in i minsta detalj.

-Jag har fått hjälp av två tidigare amerikanska världsmästare och de kan sin sak, säger Jonas. Man måste se till att skärmen reagerar exakt på när man bromsar eller styr och det gäller att flyga skärmen ända ner till nedslaget och träffa den två centimeter stora mittpricken på plattan. Nu har jag skaplig koll på allt, utom sista decimetern.

Vid tävlingen i Chester, South Carolina, AmeriCup #2 så hoppade jag riktigt bra och tog en delad andraplats efter före detta. världsmästaren Mark Jones, USA. Bara två centimeter efter honom på åtta hopp. Jag hade serien 3-1-2-1-1-3-0-4 centimeter fel, totalt 15 centimeter, avslutar Jonas Wallberg.

Samtidigt så har två andra Geflehoppare varit i Italien och tränat och tävlat. Peter Bendt har spenderat en vecka i Turin med Guiseppe Tresoldi, italiensk fantomhoppare och tillsammans med Magnus Falk så besökte de Belluno i nordöstra Italien och tävlade i Dolomiti Cup med 67 deltagare. Magnus hade serien 1-0-16-1-1-2-1-cm, totalt 22 cm och Peter 3-3-4-6-0-16-16 cm, totalt 48 centimeter.

Sommaren fortsätter med många tävlingar, bland annat så ska Magnus Falk tävla på World Cup som går i Cordoba, Argentina i slutet av maj. I övrigt så blir det många tävlingar runt omkring i Europa samt SM på Gryttjom med start den 29 juli.

Lennart Vestbom/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel