Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Drömmatchen för SAIK:s innebandytjejer

I måndags kväll möttes Strömsbro IF:s damer och SAIK:s flickor 06/07 i en vänskapsmatch på Gavlehov som stundtals blev en mycket tuff historia. En riktig drömmatch för SAIK tjejerna som blev till verklighet.

Det var ett gäng förväntansfulla tjejer som orädda klev in för match på Gavlehov. En tuff och spännande utmaning väntade i mötet med damerna i Strömsbro, som för övrigt avslutade säsongen på en femteplats i allsvenskans östra mycket starka grupp.

- Alice Wallin som är en av målvakterna i SAIK berättar att det var jätteroligt möta sina förebilder och att dom hade grymma skott.

- Matchen var tuff stundtals och det blev två straffar för hårt spel till SAIK:s favör, säger Andreas Wallin som till kvällen agerade som domare.

- Frida Eriksson i Strömsbro tyckte tjejerna i SAIK var superduktiga, hade bra spel, bra skott och var snabba. De backade inte alls vilket var roligt och de hade ett par riktigt vassa lägen i matchen. Vidare berättar Frida att det även var kul och uppskattat med fikastunden de hade tillsammans med tjejerna efter matchen, då hade de chansen att prata och lära känna varandra lite grann. Det är ett bra och roligt initiativ som främjar samarbetet mellan olika lag inom distriktet och det är jätteviktigt för daminnebandyn.

Strömsbros lagkapten Emelie Lindbohm gillar även hon initiativet.

- Det är roligt och viktigt för att uppmärksamma sporten och alla ungdomslag som spelar. Om vi som allsvenskt lag kan föregå med gott exempel och vara goda förebilder för de yngre lagen så är det jättebra menar hon. Självklart ställer vi upp på ett sånt här initiativ så länge det är möjligt. Oavsett ålder och nivå så var kvällen mycket rolig, glädjen var iallafall absolut i fokus tyckte alla säger Emelie.

- Ordförande i Strömsbro IF innebandysektion Micke Moberg berättar att initiativet kom från SAIK Innebandy F06/07 och vi i Strömsbro Innebandy tyckte att det var ett jättebra initiativ och kände omgående att vi ville ställa upp. Frågan ställdes till spelare i vårat damlag och tillsammans med SAIK och spelare från damlaget så lyckades vi få till evenemanget, vi tyckte det blev ett lyckat arrangemang och hoppas att tjejerna från SAIK Innebandy känner likadant. Nu när vi står inför ett omtag och en kommande satsning på vår Damverksamhet som innebär en resa mot SSL så vill jag även ta tillfället i akt att tacka den ledarstab vi har haft den gångna säsongen som nu lämnar för nya uppdrag. Matchen vanns av Strömsbro med siffrorna 12-0.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel