Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Erik Wahlberg från Kungsbergets Alpina vann Svenska Cupen i Skicross

Erik Wahlberg. Kungsbergets alpina, som går första året på skicrossgymnasiet i Järpen, vann årets Svenska Cup i skicross efter en riktigt spännande finalhelg i Hamra, Tänndalen.

Innan de avslutande tävlingarna ledde Erik Persson, IFK Lidingö, men marginalen var liten och allt kom att avgöras i sista heatet för säsongen. Erik Wahlberg gjorde en fantastisk insats i fredagens tävling då han blev tvåa efter landslagsåkaren David Mobärg, Edsåsdalens Slk. Då Erik Persson inte slutade bättre än sjua i tävlingen tog Erik Wahlberg ledningen i cupen med fem poäng.

Det blev taktikåkning i lördagens tävling där Erik Wahlberg skulle vinna totalen om han placerade sig bättre än Erik Persson eller som sämst, en placering bakom honom. De möttes i semifinal och den slutade med att de tryckte varandra utanför banan. Det resulterade i att de hamnade i lilla finalen båda två.

Cupen avgjordes efter en riktig taktikrysare i lilla finalen, där Erik Persson kom loss och Erik Wahlberg fastnade i starten tillsammans med Erik Perssons två lagkamrater från skicrossgymnasiet i Torsby. Erik Wahlberg var den av de tre som kom iväg snabbast ur incidenten och slutade som sexa efter Erik Persson som vann lilla finalen och kom därmed femma i tävlingen. Erik Wahlberg, som var starkast i taktikspelet vann totalcupen 2019, vilket är mycket starkt gjort av en förstaårsjunior. Nästa år är det ungdoms-OS i Lausanne där vi hoppas få se Erik Wahlberg som representant för Sverige.

Andrea Gleerup/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel