Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Erik Wahlberg från Kungsbergets Alpina vann Svenska Cupen i Skicross

Erik Wahlberg. Kungsbergets alpina, som går första året på skicrossgymnasiet i Järpen, vann årets Svenska Cup i skicross efter en riktigt spännande finalhelg i Hamra, Tänndalen.

Annons

Innan de avslutande tävlingarna ledde Erik Persson, IFK Lidingö, men marginalen var liten och allt kom att avgöras i sista heatet för säsongen. Erik Wahlberg gjorde en fantastisk insats i fredagens tävling då han blev tvåa efter landslagsåkaren David Mobärg, Edsåsdalens Slk. Då Erik Persson inte slutade bättre än sjua i tävlingen tog Erik Wahlberg ledningen i cupen med fem poäng.

Det blev taktikåkning i lördagens tävling där Erik Wahlberg skulle vinna totalen om han placerade sig bättre än Erik Persson eller som sämst, en placering bakom honom. De möttes i semifinal och den slutade med att de tryckte varandra utanför banan. Det resulterade i att de hamnade i lilla finalen båda två.

Cupen avgjordes efter en riktig taktikrysare i lilla finalen, där Erik Persson kom loss och Erik Wahlberg fastnade i starten tillsammans med Erik Perssons två lagkamrater från skicrossgymnasiet i Torsby. Erik Wahlberg var den av de tre som kom iväg snabbast ur incidenten och slutade som sexa efter Erik Persson som vann lilla finalen och kom därmed femma i tävlingen. Erik Wahlberg, som var starkast i taktikspelet vann totalcupen 2019, vilket är mycket starkt gjort av en förstaårsjunior. Nästa år är det ungdoms-OS i Lausanne där vi hoppas få se Erik Wahlberg som representant för Sverige.

Andrea Gleerup/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel