Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Excellent hoppning av Magnus Falk

Fallskärm Gefles Magnus Falk, gjorde i helgen sin bästa hoppning någonsin. I Rijeka, Kroatien, tog han en fjärde placering och besegrade massor av världsstjärnor.

Annons

Han har kämpat på i det tysta sedan 2004, nött hopp efter hopp på många hoppfält i Sverige och utomlands, mest på Mohed, Söderhamn, och Gryttjom, Tierp. Många gånger har han varit nära toppen på tävlingar, men alltid har vind, turbulens eller sämre fokusering ställt till det, i de avgörande hoppen. Men äntligen lossnade det och Magnus satte alla åtta hoppen bra.

- I fredags inledde jag med två Dead Centers, det vill säga, mitt i prick på den två centimeter runda nollmarkeringen, säger Magnus. Sedan missade jag inflygningen lite och det blev två gånger tre centimeter.

Det gäller ju att bita ihop och komma igen. Vid lördagens hopp satte jag fyra nollor. Vid den sista landningen kunde jag inte hålla mig utan skrek högt ”Fy f-n va’ bra"

Totalt 0-0-3-3-0-0-0-0, 6 cm fel och bara 0,75 centimeter per hopp. Kände att placeringen skulle bli i toppen. Arrangörerna hade inga resultatlistor uppe under hela tävlingen, så det blev en stunds väntan, fortsätter han.

- Jag slutade fyra, min bästa placering någonsin, myser Magnus. Det här var den första av sex tävlingar i ParaWCS, världscupserien som går i Europa, med tävlande från hela världen. Det gick sisådär på World Cup i Cordoba, Argentina, i slutet av maj. Kom då på 19:e plats med 17 centimeter och missade semifinalen med två centimeter.

Resultat Rijeka (119 deltagare):

1. Oleg Formin, Vitryssland, tre centimeter.

2. Vittorio Guarnelli, Italien, fem centimeter.

3. Stefan Wiesner, Tyskland, fem centimeter.

4. Magnus Falk, Sverige, sex centimeter.

- I midsommarhelgen är vi ett femmannalag från Sverige som ska tävla i Blokhus cup, Danmark, sedan blir det Europa-touren igen, i Slovenien, Österrike, Italien och Schweiz, avslutar Magnus Falk.

Lennart Vestbom/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel