Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Falkenboxare tävlade i aprilfighten

I helgen som var åkte Bk Falken norrut, till Öbacka. En ort som ligger utanför Härnösand, och deltog i den årliga aprilfighten. Fyra falkenboxare deltog i tävlingen, alla fyra är ganska nya och bara i början av sina karriärer. 

Bk Falkens Robin Wesström 69 kilo mötte Philip Raappanna från Skene Ak. Motståndaren var en tuff och attackerande boxare och bjöd på hårt motstånd. Men Robin var ännu tuffare. Med teknisk boxning svarade Robin fint, och i andra ronden satte Robin hårt mot hårt och satte en fin kontring som han sedan följdes upp mot kroppen, och tvingade motståndaren att ta räkning.

En taggad Robin följde upp direkt med blixtsnabba kombinationer, och domaren valde att bryta matchen. Detta var andra tko-vinsten på rad för Bk Falkens Robin Wesström.

Abdirahim Nur 75 kilo gjorde debut mot Umeås Vladislav Tsetov. Falkenboxaren såg ut som om han alltid varit i ringen och presterade mycket bra. Dock fattas det en del rutin då han ej boxats så länge. Det blev en knapp förlust. Men inga bittra känslor utan väldigt glad att få kliva upp i ringen.

Zaki Masodi Bk Falken fick även denna gång gå upp en viktklass 60 kilo mot Mohammed Omar Sultani från Härnösands Bk. Zaki imponerade för några helger sedan då han slog ut en mycket duktig och rutinerad boxare.

Denna gång var han lite för het och behöver träna inför attackerna. Det gick dock bra när han kontrade. Men som sagt lite för het var han. Det blev en knapp förlust även här.

Sist ut var Falkens nya supertungviktare William Bernard. Han mötte hemmafavoriten Jesper Pernand Ekström från Öbacka Bk. Även här blev det en jämn och väl utförd match. William kämpade tappert men det blev en förlust. Alla var ändå nöjda och hade klart för sig vad dom ska hem och öva på. En väl utförd tävling för dessa nya men intressanta profiler med bra framtidshopp.

Harri Schwartz/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel