Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fallskärm Gefle deltog i diamond-formation: "Vilken kick man får av det här"

Under Kristihimmelsfärdshelgen anordnade Fallskärm Gefle ett läger i Canopy Formation i Västerås. Ett 15-tal hoppare från Norden och Estland strålade samman för att i slutet av lägret gör en stor så kallat diamond-formation. Där deltog hoppare med allt från nybörjare med noll CF-hopp till coach Pasi Pirttikoski, Finland, med över 4 000 hopp.

Annons

Man startade med att hoppa tvåmanna och efterhand ökade man antalet i hoppen.

- Det är otroligt viktigt att vi åker runt och arrangerar CF-läger, säger Micke Andersson, från Gävle, som är instruktör och som till vardags är tränare för Qatars landslag i Canopy Formation.

För Anna Andersson, uppvuxen i Skutskär, så var det första gången hon provade på att göra större formationer i Canopy Formation.

– Oj, vad spännande det var, och vilken kick man får av det här, jublar hon. Helt fantastiskt, jag började förra hösten och nu får jag vara med på större saker. Den tiomanna vi gjorde var den största formationen som gjorts i Sverige de senaste 15 åren. Efter lägret fick hon och flera andra låna med sig specialskärmar för att kunna träna mer själva. Jag ska träna mer så vi kan vara med på SM i tvåmanna på Gryttjoms flygfält i Tierp i slutet av juli, avslutar hon.

Lennart Vestbom/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel