Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina insatser av Gävleorienterare i Kalmar

De sista deltävlingarna i Svenska Cupen i MTBO (mountainbike-orientering) har avgjordes i Kalmar med sprint och masstart på programmet. Patrik Svedberg från Gävle OK fanns på startlinjen i H21-klassen och han gjorde åter två fina insatser.

Tidigare i år har Patrik vunnit O-ringen och tagit en silvermedalj på SM. I Kalmar följde han upp med två tredjeplatser. Båda dagarna gick segern till Viktor Larsson Ärla IF. Viktor som är en mycket duktig fotorienterare och även duktig cyklist är den stora MTBO giganten (på herrsidan) i Sverige just nu.

I den totala cupen tog Patrik Svedberg en mycket fin tredjeplats. Totalsegrare blev Viktor Larsson och tvåa blev Marcus Wadell Ulricehamns OK. Marcus tog även andraplatsen båda dagarna vid avslutningen i Kalmar. Elva deltävlingar har genomförts och de åtta bästa resultaten räknades in i cupen. I D21 klassen gick totalsegern till Linn Bylars Forsa OK. I H17-20 placerade sig Isak Berggren, Gävle OK, på en fin sjundeplats i totalen.

Karl Olof Borg/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel