Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gävlelöpare visar allt bättre form – flera segrar i helgen

Gefle IF:s löpare Abdelfath Yassin visar allt bättre form. 1500 meters specialisten Abdelfath har i vår kört några lopp över tio kilometer landsväg. Han inledde med två andraplatser i Sundbyberg och Uppsala, följt av en seger i Rånäs. På Annandagen var det nu dags för en ny seger, den mest meriterande hittills. 

Annons

Platsen var löparmetropolen Enhörna och den 43:e påsksmällen, ett lopp som alltid samlar ett antal elitlöpare. På startlinjen fanns bland annat Ebba Tulu Chala, Huddinge, SM-tvåa på 10000 meter 2018, och Eskilstunas jättelöfte Emil Millán de la Oliva, SM-sexa i lång terräng och JVM-finalist på 5000 meter. Den trion lämnade tämligen tidigt övriga löpare bakom sig och höll högt tempo på den ganska kuperade banan. Abdelfath nöjde sig mestadels med att hänga med men var tidvis i täten.

Det hela slutade i en spurt och där var Abdelfaths snabbhet avgörande. Först fick Emil släppa och på upploppet fick även Ebba ge sig. Abdelfaths marginal till Ebba var två sekunder och till Emil sju sekunder. Segertiden blev 31.28.

- Jag är jättenöjd, pustade Abdelfath efteråt.

–Det gick väldigt fort i början med först Emil och sedan Ebba som farthållare. Dessutom startade fem kilometersklassen samtidigt och där höll David Nilsson hög fart. Sedan var det bara att rulla på och försöka vara med till slutet. Det kändes bra och jag är nöjd med tiden.

För Abdelfath väntar nu kortare distanser. Huvudgrenen är ju 1500 meter och där vill jag bättra mitt personliga rekord på 3.46,22 med några sekunder. Första stora loppet blir Bauhaus-galan (Diamond League) på Stockholms Stadion den 30 maj.

MATS ÅKERLIND/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel