Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gavleloppet i orientering avgjordes i Åbyggeby

Gavleloppet i orientering, med Gävle OK som arrangör, avgjordes under två dagar i norra Åbyggeby. Medeldistansen inledde och det var ett mycket mycket fint startfält i H21.

Segern gick till landslagsmannen Albin Ridefelt, från Uppsalaklubben OK Linné. Albin med rötterna i Gävle, på fädernesidan, gjorde ett mycket bra lopp och segrade med drygt tre minuter.

Tvåa blev Kent Ohlsson, Södertälje-Nykvarn. Tiomilavinnaren Max Peter Bejmer IFK Göteborg blev femma. Max Peter hämmades av en hälseneskada varför han tog det ganska lugnt. Både Albin och Max Peter skall springa världscuptävlingar i Finland i början av juni. Albin tyckte att det var en mycket bra genomkörare inför tävlingarna i närheten av Helsingfors.

-Liknande terräng som i Finland, med många fina hällmarker, sa Albin. I D21 var Johanna Ögren OK Linné överlägsen. Sexa blev förra storvikslöparen Johanna Börjesson Eriksson, numera i Malungs Skogsmådarnas OK:s färger.

Långdistansen samlade inte ett lika fint startfält men flera av toppnamnen från medeldistansen fanns på plats. I H21-klassen segrade medeldistanstvåan, Kent Ohlsson. Tvåa blev Markus Martinelle Söders-Tyresö OL. Markus fick se sig slagen med endast 37 sekunder på den 10,6 km långa banan. Trea blev Jacob Enmark Södertälje-Nykvarn. Både Markus och Jacob har GOK som moderklubb. I damernas huvudklass segrade Rebecka Heinrup Tullinge. Johanna Börjesson Eriksson blev trea.

Karl Olof Borg/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel