Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Gefles unga basebollspelare gjorde fina insatser i Skarpnäck

Gefles unga U15-lag i baseboll, gjorde stora insatser på Näcken Cup med en vinst mot starka Skövde, två jämna matcher med knapp förlust och en fin kämparinsats mot slutsegrarna Sundbyberg.

Geflelaget, tillsammans med spelare från Rättvik, Uppsala och Umeå, började mot Sundbyberg där man mötte en stark pitching som gjorde att först i slutet började Geflespelarna komma ut på bas. Med lagkamrater på varje bas kunde Jack Hemgren med en minnesvärd Grand Slam homerun snygga till siffrorna till en förlust med 4-9.

Andra matchen mot Skövde var väldigt jämn men Gefle kunde ta en ledning som man höll ända tills matchen fick brytas för regn på lördagskvällen. När matchen återupptogs på söndagsmorgonen kunde Gefle hålla ställningarna till en slutseger och blev därmed två i sin grupp.

Tredje matchen gick mot Malmö som imponerat stort under lördagen och vunnit sin grupp. Gefle höll jämnt och det stod 3-3 när Malmö till slut kunde få hem en vinnande poäng.

I fjärde matchen blev det retur mot ett revanschsuget Skövde. Lagen spelade jämn med Skövde hela tiden något före hela tiden vilket gav Gefle en vinst och tre förluster.

I Gefle har Jack Hemgren särskilt utmärkt sig med bra slagning, en homerun, och stark pitching. Elias Nordsell har även storspelat som inledande pitcher i första matchen och säker catcher i tre av fyra matcher.

Men hela laget har gjort en bra insats, spelat fokuserat och gjort många fina insatser samt visat på en fantastisk spelarutveckling.

Olof Agner/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel