Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Harryssons sommarträning har gett resultat – tog tre raka segrar i Finland

Förra helgen deltog BK Falkens Emil Harryson i Ruska Turnaus i Rovaniemi i norra Finland. Tre matcher och tre vinster blev det.

Det var en bra start på säsongen. Ruska Turnaus är en "round-Robin"-turnering med väldigt hög klass på boxarna.

Emil Harrysson har visat att målet är klart och ambitionerna är höga då han till och med kliver upp på nätterna och tränar.

Emil berättar själv om tuneringen:

– Första matchen mötte jag Markus Pasanen, jag mötte honom på nordiska mästerskapet 2017 också. Jag kom inte riktigt igång men det var första matchen på säsongen.

– Andra matchen mötte jag Erik Segerstedt, han var med på SM också, och jag boxades lugnt och försökte hålla distans och kontra när han sprang in och svingade. Han sprang in med lågt huvud och fick poängavdrag i första och andra ronden. Varje gång han tog ner huvudet tryckte jag ner huvudet på honom så domaren såg och domaren diskade honom i andra ronden.

– I finalen mötte jag Kerim Kadyrov. Han var tuff! Jag höll honom på distans och tog mina poäng och när han kom in och svingade så kontrade jag med hårdare slag, flyttade mig och försökte följa upp en gång till. I tredje ronden fastnade jag lite med fötterna och det blev mycket slagväxlingar då vi hamnade i hans boxning. Där är jag lite självkritisk. Men tre vinster av tre möjliga talar för sig själv.

Sommarfysen där Emil Harrysson haft hjälp av Andreas Strömberg har gett tydligt resultat styrkemässigt.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel