Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Historisk dubbel för Erik i Midsommarblixten

Långsands Tennisklubb firar 40 år – och inledde jubileumsåret med Midsommarblixten. Dessutom skrevs ny historia på midsommardagen, aldrig tidigare har en spelare försvarat dubbeltiteln i den anrika turneringen. Men i år vann Erik Ölund precis som ifjol.

Annons

I år hade han Långsandsgästen Sebastian Gråhns som partner. Ifjol hade dubbelvinnaren Erik storebror Martin som medspelare. Det handlar alltid om lottade par och den här gången tussades de forna skolkompisarna Erik och Sebastian ihop. De triumferade i den välspelade finalen med 7-5 mot Tony Svahn och årets överraskning Mats Lund.

- Fantastiskt kul att vinna, sa Sebastian som imponerade med sitt nätspel.

Från baslinjen dundrade Erik på precis som sin stora idol Roger Federer.

Det blev en underhållande final mellan de båda paren som gick obesegrade genom turneringen som lockade 16 spelare.

Långsands Tennisklubb är en sommarförening som skapar mervärden i Älvkarleby kommun. Den här veckan körs exempelvis tennisskoj för ungdomar med ett 20-tal deltagare.

Sedan kommer damtennisskolan och 13-14 juli blir det en stor jubileumshelg med årliga stortävlingen Helgcupen som får upplyft status till stor Jubileumscup med överraskningar för Långsandsborna.

Lars-Rune Ölund/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel