Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Karateframgångar för Gävleklubb

Det gick bra för Brynäs Kyokushin Karate under British Open i London i lördags. Klubbens Agnes Westrin tog ett brons i damernas lättvikt, medan Jonas Rosin tog hem guldet i herrarnas mellanvikt.

Annons

– Det är kul för klubben att vi visar att vi är bland toppskiktet i världen, säger Jonas Rosin.

British Open är en av de äldsta och mest prestigefyllda karatetävlingarna i världen. I helgen arrangerades den för 43:e året, med 150 tävlande från 25 länder. Agnes Westrin, 19 år, rankas på 29:e plats i världen och har tidigare vunnit Europacupen.

– En tredjeplats i den här tävlingen var verkligen ett styrkebesked från henne, säger Jonas Rosin.

Själv är han regerande mästare från både SM och EM och rankad nia i världen. Och den här gången gick det så bra att han vann hela British Open.

– För mig har det här varit en lite svår tävling tidigare, säger han.

– Jag har varit med två gånger och åkt ut i kvartsfinal båda gångerna. Så för mig kändes det här som tredje gången gillt.

De är båda nöjda med kvittot på att formen är god inför VM, som går i Nur-Sultan i Kazakstan i december. Och Jonas Rosin glädjer sig åt att Gävleklubben Brynäs Kyokushin står sig så bra i den internationella konkurrensen.

– Ryssarna är alltid bra, japanerna är alltid bra, och britterna är alltid bra, inte minst på hemmaplan. Nu var vi bara två svenskar på British Open i år och att det gick så bra för oss visar att Brynäs Kyokushin är kvar i toppskiktet i världen. Det är kul för klubben så klart.

Stefan Westrin/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel