Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Karateframgångar för Gävleklubb

Det gick bra för Brynäs Kyokushin Karate under British Open i London i lördags. Klubbens Agnes Westrin tog ett brons i damernas lättvikt, medan Jonas Rosin tog hem guldet i herrarnas mellanvikt.

– Det är kul för klubben att vi visar att vi är bland toppskiktet i världen, säger Jonas Rosin.

British Open är en av de äldsta och mest prestigefyllda karatetävlingarna i världen. I helgen arrangerades den för 43:e året, med 150 tävlande från 25 länder. Agnes Westrin, 19 år, rankas på 29:e plats i världen och har tidigare vunnit Europacupen.

– En tredjeplats i den här tävlingen var verkligen ett styrkebesked från henne, säger Jonas Rosin.

Själv är han regerande mästare från både SM och EM och rankad nia i världen. Och den här gången gick det så bra att han vann hela British Open.

– För mig har det här varit en lite svår tävling tidigare, säger han.

– Jag har varit med två gånger och åkt ut i kvartsfinal båda gångerna. Så för mig kändes det här som tredje gången gillt.

De är båda nöjda med kvittot på att formen är god inför VM, som går i Nur-Sultan i Kazakstan i december. Och Jonas Rosin glädjer sig åt att Gävleklubben Brynäs Kyokushin står sig så bra i den internationella konkurrensen.

– Ryssarna är alltid bra, japanerna är alltid bra, och britterna är alltid bra, inte minst på hemmaplan. Nu var vi bara två svenskar på British Open i år och att det gick så bra för oss visar att Brynäs Kyokushin är kvar i toppskiktet i världen. Det är kul för klubben så klart.

Stefan Westrin/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel