Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Parasportförening jubilerade

I lördags så firades det stort i Sandviken när Gästriklands äldsta parasportförening fyllde 50 år. Något namnbyte ser det inte ut att bli, men det kanske spelar mindre roll vad man kallar sig när man ser till att inte glömma var man har sina rötter.

Under dessa 50 år så har föreningen, Sandvikens handikappidrott, levererat i en mängd olika idrotter, arrangerat mästerskap och kammat hem högar med medaljer. Under storhetstiden, som man även kan räkna nutiden till, så var det volleyboll, skytte och boccia som hörde till paradgrenarna, men naturligtvis så har de flesta SM-medaljer kanske skördats inom boccian, där föreningens ordförande, Ingemar Andersson fortfarande hör till de främsta i distriktet.

Musikunderhållningen för kvällen stod Göran Jansson för, som blandade skön musik med trevliga anekdoter ifrån musikens värld, men även några fräckisar som fick publiken på Plangården att dra på smilbanden.

En av många höjdpunkter under jubileumskvällen var när Staffan Markström, kassör sen 1981, berättade om den djupdykning han hade gjort i föreningens pärmar med protokoll och verksamhetsberättelser.

-Föreningen bildades den 20 oktober 1969 kl. 19.25. (ordagrant ur det första styrelseprotokollet). Vi var ett femtiotal närvarande, ifrån både konkurrentföreningar som distriktsförbundet Parasport Gävleborg och vi var alla där för att gratulera jubilaren för de här 50 åren men även för att önska lycka till inför framtiden.

Göran Eriksson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel