Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Sandvikens GA gjorde en toppentävling i truppgymnastik

I helgen tävlade lag UT1 från Sandviken i en stor rikstävling på nivå fyra i Örebro. På tävlingen deltog de 25 bästa lagen på nivå fyra från hela Sverige.

Under första dagen tävlar man i alla tre grenar, (tumbling, trampett och fristående), i ett kval för att försöka ta sig vidare till finalen där de tio bästa lagen tävlar.

Laget har de senaste tre rikstävlingarna missat finalen med en placering men denna helg lyckades man äntligen knipa en åttonde plats och var därmed vidare till finalen på söndagen.

Under kvalet gjorde tjejerna en jättefin tävling men hade några småmissar och kände därför att man kunde förbättra sig till finalen. I finalen gjorde tjejerna riktigt bra ifrån sig och lyckades få tävlingens näst högsta tumblingpoäng vilket såklart var en fantastisk bedrift.

Efter att alla lagen tävlat klart stod det klart att UT1 slutade på en hedrande sjätte plats och är därmed sjätte bäst i Sverige på nivå fyra.

Båda tränare och gymnaster är väldigt nöjda med helgen och detta var en kanonstart på tävlingssäsongen. Nästa tävling går i Hudiksvall i slutet på november och laget är nu fyllt av energi för att fortsätta kämpa mot nya volter och fina placeringar.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel