Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Strömsbro deltog i Nations Cup – var starkt bidragande till att Sverige vann landskampen.

Strömsbros lag med spelare födda år 2006, har nyligen avslutat en säsong som överträffat alla förväntningar. Utöver ett seriespel där föreningens två lag slutade som etta och tvåa, vilket kröntes med ett DM-guld på Hockeyns Dag, har den rekordstora och träningsvilliga truppen om 30 spelare i olika konstellationer under säsongen deltagit på sammanlagt nio cuper, vilket resulterat i åtta pallplatser varav tre guld.

Detta fina facit fullbordades under den gångna helgen då man deltog i statusfyllda Nations Cup i Stockholm där Strömsbros två deltagande lag, ett i klassen AAA (svår) och ett i AA (medel) – inte bara kämpade för lagets och föreningens framgång och lycka utan även för de svenska färgerna. Nations Cup spelas nämligen som en landskamp med åtta svenska och åtta finska lag, varav hälften uppdelade i klassen AAA och hälften i AA. De svenska lagen spelar som sig bör i svenska landslagströjor och motståndarna i finska dito.

Strömsbros lag genomförde fredagen och lördagens gruppspel på bästa möjliga sätt genom att vinna över de åtta finska lagen med den sammanlagda målskillnaden 65-14. Därmed slutade man inte bara överst i tabellen i båda klasserna, man var även starkt bidragande till att Sverige vann landskampen.

I och med framgångarna i gruppspelet fick Strömsbros lag under söndagen spela finaler mot det bäst placerade finska laget i respektive klass. I AA-finalen segrade Strömsbros lag med 4-2 mot finska EPS och i AAA-finalen ställdes man mot Kiekko Laser i en match som slutade 2-2 efter både ordinarie tid och sudden death. Matchen fick därmed avgöras på straffar där tyvärr de mest långväga gästerna avgick med segern.

Det för Strömsbrolagen gemensamma omklädningsrummet fylldes efter de två samtidigt spelade finalerna med en mix av positiva och negativa känslor, men efter att den värsta besvikelsen lagt sig för den ena halvan kunde man istället successivt glädjas mer och mer åt kompisarnas finalvinst och att en säsong utöver det vanliga var till ända.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel