Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Svenska rekord av Magnus Falk

Magnus Falk, Fallskärm Gefle, fortsätter att hålla en hög stabil formkurva. I helgen var han i Danmark, och tog en andraplacering både individuellt och i 5-mannalag och satte två svenska rekord av bara farten.

Annons

Förra helgen kom han fyra i Rijeka, Kroatien, den första av sex tävlingar på Europatouren. Den här helgen var han i Danmark, i Jammerbugt på nordvästra Jylland, och tävlade på Blokhus cup. 38 hoppare från Europa och USA startade. Magnus hoppade strålande och hade på två-centimeter-disken serien 0-1-1-0-0-1-1, totalt fyra centimeter fel på sju hopp, samma som Ehab Mahmoud, USA. Det blev då särhoppning om förstaplatsen, där båda hade en Dead Center, noll centimeter, och en andra särhoppning behövdes, DC för Ehab och en centimeter för Magnus. En silverplats i bra konkurrens!

- Det går bra nu, Magnus.

- Jaaa, det gör det, jag är jättenöjd, säger Magnus Falk, på telefon från färjan till Göteborg. Bara nollor och ettor, som ett dataprogram! Och det bästa av allt, det blev ett nytt svenskt rekord i precision. Jag avslutade med fyra nollor i Kroatien, hoppade inget förrän i Danmark och inledde med en nolla och sen en centimeter, fem DC plus en centimeter är mitt nya rekord på, fortsätter han.

- Hur gick det för laget.

- Där gick det också bra, Team Sweden kom tvåa efter Danmark. I laget ingick två hoppare till från Fallskärm Gefle, Jonas Wallberg och Narit Pidokrajt, sedan hade vi med Anders Carlsson, Linköpings FK och Michael Alpfors, Skåne FK. Vi hade totalt 50 centimeter fel på sju omgångar, där man får ta bort det sämsta resultatet i varje omgång. I först hoppet hade vi bara en centimeter fel, och även det är ett nytt svenskt rekord, avslutar Magnus Falk. Peter Bendt tävlade i ett danskt lag.

Resultat individuellt:

1)Ehab Mahmoud, USA, fyra centimeter, 2) Magnus Falk, Sverige, fyra centimeter, 3) Michel Burmester, Danmark, åtta centimeter, 4) Anders Carlson, Sverige, tio centimeter, 10) Michael Alpfors, Sverige, 15 centimeter, 19) Jonas Wallberg, Sverige, 22 centimeter, 26) Peter Bendt, Fallskärm Gefle, 30 centimeter, 36) Narit Pidokrajt, Sverige, 97 centometer.

Resultat 5-mannalag:

1)Danmark, 33 centimeter, 2) Sverige, 50 centimeter, 3) International Mix (USA/Danmark/Tyskland), 51 centimeter.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel