Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Team Gävle tog silver i Scandic UV Hockey Cup

Inför kommande säsong har IK Sätra -05 och Hille/Åbyggeby -05 slagits ihop och heter Team Gävle U15. Detta på grund av att båda lagen hade lite för lite spelare för att få ihop ett lag.

I helgen var det dags för Scandic UV cup i Upplands Väsby där åtta anmälda lag spelade gruppspel i två grupper. Lördagens första match var mot Väsby IK där Team Gävle vann med 4-2.

Lite svajigt spel i början som sedan bättre och bättre. På eftermiddagen mötte de IK Graip, från Slite på Gotland, den matchen slutade med andra vinst 9-0.

Tredje och sista matchen i gruppen spelades klockan åtta där KB65 från Bjästa söder om Örnsköldsvik, stod för motståndet. KB65 vann med 4-2 och Team Gävle slutar tvåa i tabellen.

På söndagen blev det en lång sovmorgon då semifinalen började först vid lunch och nu stod ytterligare ett lag från norr för motståndet. Motståndarna Svedjeholmen från Örnsköldsvik vann sin grupp och bjöd på en tuff match men som Team Gävle vann med 4-2.

Eftermiddagen bjöd på spännande matcher med förlängning och straffar så finalen blev försenad och började först vid sextiden. Nu var det ett Stockholmslag SDE, en sammanslagning mellan Stocksund, Danderyd och Enebyberg, som stod för motståndet.

Det blev en svettig final med många målchanser och mål. Efter slutsignalen stod det 5-5 och fem minuters förlängning väntade. Det var två avvaktande lag där ingen vågade ta för sig under förlängningen så slutsignalen ljöd och det var dags för straffar.

Efter två straffar var stod det 6-6 och det övergick till sudden straffar där SDE satt straffen och vann. Vi vann inte cupen men en grym insats av ett relativt nytt sammansatt lag som tog en andraplats och en första plats i fairplay ,minst antal utvisningar.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel