Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Tufft för Gefles puckelåkare på JVM

Det blev tufft för Gefle Freestyle åkare My Bjerkman och Ture Johansson på Junior VM i Puckelpist. I den mycket branta och svåra backen i Chiesa in Valmalenco i Italien, blev för tuff och det där riktiga flytet fanns inte där för Gefles åkare.

Redan första träningsdagen körde My omkull och fick en befarad hjärnskakning och tävlingarna var över innan de började. My som kom till tävlingarna med hopp om framskjutna placering efter att i år både vunnit den totala Europacupen och SM i parallell puckelpist.

Gefle Freestyle andra åkare på plats Ture Johansson fick till det bra på träning, men på tävlingarna ville inte det där bra åken som Ture har i sig komma fram. Ture fick en 23:e plats i singelpuckelpisten och i parallellen blev det 29:e plats bland junior åkare från hela världen.

Totalt var det väldigt mycket uråkningar och krascher i årets JVM, backen var från början mycket brant, och snöfall dagen före tävling och ombyggnationer gjorde backen ännu svårare.

Bästa svenskar blev Josefina Wersen från Åre med en fjärde plats i parallell puckelpisten. På herrsidan var det Albin Holmgren också från Åre som var bäste svensk med en femte plats.

Nu väntar årets sista tävling Nordiska Mästerskapen för Gefles åkare under kommande helg. Ture och hans klubbkompisar i Gefle Freestyle får då möte både möte svenska och finska A-landslagen och har chans att visa sin kapacitet ännu en gång.

Jonas Lundblad/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel