Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läskigt irriterande

Vi har väntat länge på action-skräckspelet Alone in the dark, en spelserie som en gång i tiden startade hela genren. Spelet har marknadsförts hårt och det har skrutits om spelmotorn som ska tillåta spelaren att krossa alla dörrar och interagera med de flesta saker som finns i spelvärlden.
Men tyvärr har det mesta ha stannat vid goda intentioner, för det är inte mycket som fungerar som man önskar. Inte ens att krossa de där dörrarna är särskilt kul.
Intrigen börjar skapligt - något har gått galet i New York och du ska överleva i ett mörkt, otäckt och farligt Central park. Låter som en okej grund för ett läskigt spel, men intrigen blir snart löjlig. Även det kan man leva med, men när dessutom spelet är svårt att styra och inte ens slagsmålen blir kul, ja, då blir Alone in the dark inget annat än en kalkon. En irriterande kalkon.
Thomas Arnroth/ TT Spektra