Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsning på schemat

SANDVIKENSuccéförfattarinnan Carina Bodström, Torsåker, besökte på tisdagen Norrsätraskolan i Sandviken. Carina skrev barnboken Hjälphunden som enligt många är genialisk och hon har redan börjat skriva på andra boken i serien.

- Det här är faktiskt hennes första möte med skolbarn, berättar Helena Näslund, bibliotekarie, som det här skolåret finns på Norrsätra. Det finns faktiskt mycket att göra i skolan för oss från bibblan också.
Nästa vecka är det läsvecka i Sverige.
- På torsdag är det allmän läsdag på skolorna, förklarar Helena Näslund. Det finns faktiskt skönlitteratur där alla ämnen i skolan beskrivs på olika sätt.
Det var tre olika grupper elever som mötte Carina Bodström. Först var det en grupp på 40 elever i klasserna 3 och 4, sedan väntade tio elever i stödgruppen innan det hela avslutades med tolv elever i sexårsgruppen.