Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse gör premiär i Tekken 6

När fightingspelet Tekken 6 släpps i höst så finns den svenska slagskämpen Lars Alexandersson med. Det mest överraskande med det?
Att det var svenska ambassaden i Tokyo som försåg utvecklarna med det coolaste namnet de visste.

Nu är det dags för Tekken-feber igen. I höst släpps nämligen Tekken 6 som på allvar ska ta serien in i kampen om vilket fightingspel som är bäst på den nya generationens spelkonsoler.

Producenten Katsuhiro Harada verkar inte tveka.

– Tekken är enormt populärt bland spelarna och vi fortsätter att bygga på det som gjort spelet så populärt, säger han.

Inga förändringar?

– Nja, mer förbättringar. Vi har lyssnat på vad alla våra fans tycker och sedan anpassat spelet efter det. Att ändra spelet vill vi inte, Tekkens popularitet ökar så vi vill inte ändra för mycket.

I ärlighetens namn ska sägas att intervjun med Harada inte är särskilt enkel. Han tolkas av en förkyld engelsman, är antingen sur eller nervös för han ler aldrig och flankeras dessutom av en japansk pr-person som noga vakar över att ingen fotograferar något som inte får fotograferas.

Vad vi vet om spelet är att vi kommer att få ett 40-tal spelbara karaktärer. Dessutom ska man kunna interagera med omgivningen mer än tidigare, genom att till exempel använda pistoler. Med rätt knapptryckningar har man alltid kunnat jonglera med sina motståndare, men i Tekken 6 ska man dessutom kunna studsa mot golv och väggar mer än tidigare.

En sak som gjort Tekken så poppis är att det passar både för inbitna spelare och nybörjare. Det förklarar Harada så här:

– Tekken bygger mer på anfall än försvar och spelet är gjort så att även noviser ska kunna vinna minst var tionde match mot den allra skickligaste spelaren. Och nästan alltid har även den sämre spelaren chansen att vinna, även om den han spelar mot är bättre.

Mest intressant är ändå flirten med Sverige. I Tekken 6 dyker nämligen svensken Lars Alexandersson upp. Eller halvsvensken. Hans pappa är Heihachi Mishima, en av Tekkens viktigaste karaktärer, medan mamman är svenska.

– Vi tog med Lars Alexandersson eftersom vi vet att vi har många fans i Sverige, men faktum är att han har en viktig roll i spelets historia. Heihachi vet inte att Lars är hans son när spelet börjar.

Men Lars Alexandersson, varför just det namnet?

– Vi kontaktade svenska ambassaden för att få ett riktigt cool svenskt namn, förklarar Katsuhiro Harada.

Vilket får oss andra att undra en enda sak: Vem på svenska ambassaden i Tokyo heter Lars Alexandersson?

Thomas  Arnroth/TT Spektra