Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt barn vara barn och mjölk vara mjölk

Klädföretaget Ellos tvingades dra tillbaka sin bikini för spädbarn efter massiva protester.

Enligt Ellos själva vill de inte att någon ska bli stött av deras sortiment eftersom de påstår att de är ett företag för familjen och därför tar de bort bebis-bikinin ur sitt sortiment.

Ellos första tanke på familjen var att mamma och pappa skulle klä sin två månader gamla flicka i en bikini.

När det visade sig att kunder och allmänhet inte var lika korkade och osmakliga som Ellos själva måste företaget vika sig. Produkten blev helt enkelt för svår att sälja men i stället vill företaget att vi ska tro att de värnar om oss.

Hade Ellos gjort det från första början hade vi aldrig behöva se den stackars bebisen på bilderna iförd en bikini.

Jag har skrivit det förut.

Låt barn vara barn!

Några som också har anledning att skämmas är Selecta, leverantören av kaffeutomatsprodukter.

Det visar sig att när du trycker in knappen för mjölk till kaffet får du inte mjölk utan gräddersättningsmedlet whitener.

En vit lösning bestående av bland annat glukossirap och härdat fett.

Mjölken i landets kaffeautomater är rena bluffen. Det hävdar Konsumentföreningen Stockholm, som anmäler Selecta för falsk marknadsföring till Livsmedelsverket.

Enligt en undersökning av Konsumentföreningen i Stockholm är mjölkpulver det som de flesta kaffeautomatföretag levererar till arbetsplatserna. Men hos Selecta måste kunderna själva välja om de vill ha något annat än gräddersättningsmedel i automaten.

– Vi har ingen intention att bryta mot lagstiftningen. Vi deklarerar tydligt våra produkters innehåll både på förpackningarna och på vår hemsida. Vi har aldrig marknadsfört whitener som mjölk till våra kunder. Däremot ska vi bli tydligare i framtiden på att deklarera på våra automaters menyval vad whitener innehåller, säger Helene Frankenberg, marknadschef på Selecta.

Det gäller att hålla i sig när åskan går.

I artikeln bredvid finns tips hur du kan undvika att få dyr elektronisk utrustning förstörd när det blixtrar och dundrar.

”Produkten blev helt enkelt för

svår att sälja men i stället vill företaget att vi ska tro att de värnar om oss.”