Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss cykla som vi vill, på vår egen risk

Använder man bilen varje resa kanske man inte förstår varför cyklister inte alltid stannar vid rött. Jag kör aldrig mot rött när jag kör bil men om jag cyklar så bryr jag mig mer om trafiken runt omkring än färgen på trafiklyset.

Skulle jag vara tvungen att stanna vid varje rödljus skulle min cykelresa inte bara ta längre tid utan även bli jobbigare eftersom jag då måste ägna mig åt start och stopp hela tiden. Är det inte då logiskt att jag och alla andra som väljer ett miljövänligt alternativ också kan få unna sig själva att cykla mot rött när det inte kommer några bilar utan att bli ”tagna i kragen”?

Att du sedan också tycker att det är en självklarhet att kliva av cykeln vid ett övergångsställe får mig att häpna ännu mer.

Det finns ingen lag mot att cykla över ett övergångsställe och det finns ingen anledning att ha en sådan lag heller.

Att du inte inser hur energi- och tidskrävande en resa blir med dina krav får mig att anta att du aldrig använder cykeln själv. Det finns visserligen en hel del personer som har tiden och energin att följa din utopi men vi andra kan väl få cykla som vi vill, på vår egen risk.

Osqar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare