Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Vallmon vara kvar oavsett kostnad

Annons

Låt förskoleavdelningen Vallmon vara kvar oavsett om det kostar eller inte! Genom Teckenspråkets Röst vill vi upplysa er vikten av språkets värdegrund bakom förskoleavdelningen bidrar till en viktig avgörande roll under barnets start till språkutveckling.

Genom att spara på den enda förskolan och i stället placera döva och hörselskadade förskolebarn i integrerade förskolor utan att de får rätten till fullt språk, socialt och samspel.

De måste även få rätta ingångar till personalens kompetens i fulländad teckenspråksmiljö. Vart ska alla döva och hörselskadade förskolebarn annars gå? Ska kommunen låta dessa barn integreras på grund av besparingen?

Vilka är det som ska ta konsekvenserna? Det är ju ni beslutfattare inom kommunen som kommer att stå i skuld till deras sociala och psykiska konsekvenser. Hur kommer det sig att döva och hörselskadade förskolebarn inte heller får heller lika rättigheter som alla normalhörande förskolebarn?

Teckenspråkets Röst vill markera att förskoleavdelningen ska vara kvar för att den är den enda teckenspråksmiljön.

Gävle kommun, att få tala sitt eget talade språk är för de flesta människor en självklarhet. Vi kämpar för rätten till alla döva och hörselskadades språk.

Teckenspråkets Röst

Isabel Engwall, Rebecca Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons