Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare studera på distans

SANDVIKEN
I kväll invigs de lokala studiecentrumen i Storvik och Österfärnebo. Genom detta blir det lättare att studera på distans.

Annons
Biblioteket i Storvik, Västerbergs folkhögskola och Utvecklingscentrum i Österfärnebo kommer att inrymma ett studiecentrum vardera.
- Främst är det för högskolestudier, säger Jörgen Sjöstedt, en av projektledarna, men också studier hos komvux och studieförbunden. Studieförbunden har till exempel funderingar på att köra några cirklar på distans.

Videokonferenser
Syftet med projektet är att det ska vara möjligt att studera tillsammans med andra, kanske genom att koppla upp sig via datorn eller en videokonferens. Och det utan att behöva åka långt, något som blir särskilt bra i Österfärnebo-Gysinge som har lång väg till centrala Sandviken.
I centret ska all möjlig teknik finnas för att underlätta distansstudier.

Teknisk utrustning
Det är Tillväxtkontoret som driver projektet och man har satsat 350 000 kronor på teknisk utrustning i lokalerna. Först och främst ska verksamheten drivas året ut, men Jörgen Sjöstedt hoppas på pengar från länsstyrelsen till nästa års verksamhet.
I och med att tekniken nu finns behöver det inte kosta så mycket. Tanken är att man använder sig av den personal som redan finns på respektive plats.

LOTTA HILDINGSON