Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxtårta med löjrom

Annons

Till 6-10 personer
150 g kavring
75 g smör
5 gelatinblad
200 g kallrökt lax
4 msk hackad gräslök
500 naturell keso
2 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
2 burkar löjrom, ca 150 g

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Kör kavringen till småsmulor i matberedare med kniven monterad. Häll på smöret och blanda. Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Kör lax och gräslök i matberedaren, även nu med kniven monterad. Tillsätt keso, crème fraiche och vitpeppar. Smält gelatinbladen i en kastrull med en matsked vatten. Svag värme är det som gäller. Blanda gelatinvätskan med laxröran och tippa upp allt ovanpå brödet i pajformen. Ställ kallt i minst 6 timmar.
4. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.
Dan Strandqvist/TT Spektra