Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxtårta med löjrom

Annons

Till 6-10 personer
150 g kavring
75 g smör
5 gelatinblad
200 g kallrökt lax
4 msk hackad gräslök
500 naturell keso
2 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
2 burkar löjrom, ca 150 g

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Kör kavringen till småsmulor i matberedare med kniven monterad. Häll på smöret och blanda. Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Kör lax och gräslök i matberedaren, även nu med kniven monterad. Tillsätt keso, crème fraiche och vitpeppar. Smält gelatinbladen i en kastrull med en matsked vatten. Svag värme är det som gäller. Blanda gelatinvätskan med laxröran och tippa upp allt ovanpå brödet i pajformen. Ställ kallt i minst 6 timmar.
4. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.
Dan Strandqvist/TT Spektra