Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå...

...att elevhälsan i Gävle har fått mer pengar av Barn- och Ungdomsnämnden för att inrätta tre nya skolpsykologtjänster – genom att nämnden frångick sin prioriteringsordning – kan man gissa att det nu känns bittert på sina håll inom Barn- och Ungdomsförvaltningen.

Annons

En av de allvarligaste kritikpunkterna i den konsultrapport som beställdes för att redogöra för händelserna kring förre elevhälsochefen Nnenna Williams uppsägning var att Nnenna Larsson påstods ha försökt lobba fram mer pengar till elevhälsan ”via media” och därigenom gått vid sidan av den gängse beslutshierarkin inom förvaltningen.

Och se – hon lyckades!

Eftersom konsultrapporten (som haft funktionen som förvaltningens språkrör) uttalar ogillande inför att anställda, till och med chefer, åtminstone de som har tillräckligt många chefer över sig, inte håller tyst när media ringer och ställer frågor, så finns det väl bara en sak att göra på Barn och ungdom: att lära alla (utom den högsta chefskretsen) att veta hut. Den grundlagsskyddade meddelarfriheten måste nog helt enkelt underordnas chefernas exklusiva rätt att uttala sig för förvaltningens räkning.

Nå, man kan ju alltid trösta sig med att åtminstone några kanske blir glada. Gävles alla skolelever som mår dåligt. Och så följer ju Gävle därmed skollagen.

David Nyström

Mer läsning

Annons