Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barock lönesättning på båten

Annons

I Uppdrag Granskning förra veckan avslöjades diskriminering och stora löneskillnader på Stena Lines färjor. De filippinska sjömännen tjänar 18 kronor (två dollar) i timmen, medan den europeiska besättningen får en vanlig och avtalsenlig lön. Också arbetstiden är beroende av den anställdes etnicitet. För sjömän med europeiskt ursprung gäller regeln att man jobbar långa arbetspass (ibland mer än tolv timmar i sträck) max två veckor åt gången.

De anställda med filippinskt ursprung kan enligt Uppdrag Granskning jobba många månader utan ledighet.

Man kan ju tänka att företaget gör en pudel, lovar rask bot och bättring, i det läget. Men icke. ”Det är inte motiverat att betala mer. För då skulle en filippinare som jobbar som servitör ombord färjan tjäna mycket mer än någon med ett bättre jobb på Filippinerna. Det är inte rättvist”, säger Pim de Lange, Stena Lines vd i Holland.

Hans argumentation, som alltså bygger på lönesättning utifrån etnicitet istället för arbetsuppgifter, kompetens, ålder och utbildningsnivå, är bortom all heder och allt sunt förnuft. Stena Lines potentiella kunder kan och bör markera detta, förslagsvis genom att välja ett annat bolag för båtresan.

Mer läsning

Annons