Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltid – ett mansproblem

Annons

Lagstiftad rätt till heltid. I valrörelsen var detta ett av de rödgrönas paradnummer. Men vad de saluförde som en reform för höjda kvinnolöner kritiserades hårt av de som menade att förslaget skulle leda till färre arbeten totalt. Tesen att deltidsarbete bidrar till sämre löneutveckling för kvinnor än för män ifrågasattes dock inte alls – förrän nu.

En person som arbetar deltid har en oproportioneligt lägre lön än en person som arbetar heltid. Däremot påverkas kvinnors löneutveckling inte mer negativt än mäns av deltidsarbetande.

Tvärtom visar en studie från Konjunkturinstitutet att män förlorar mer än dubbelt så mycket på att deltidsarbeta som vad kvinnor gör. I förhållande till heltidsarbetande män var deltidsarbetande mäns lön nio procent lägre, motsvarande siffra för skillnaden för kvinnor var två procent.

Problemet med en dålig löneutveckling för de personer som arbetar deltid är således inte en kvinnofråga utan snarare en mansfråga.

Men eftersom fler kvinnor än män arbetar deltid (exempelvis för att främst kvinnodomierande yrken erbjuder det) påverkas ändå lönegapet. Deltidsarbete gör fortfarande att kvinnor som grupp tjänar mindre än män, trots att de deltidsarbetande kvinnorna förlorar mindre på att arbeta deltid än vad männen gör.

Det blir en björntjänst när politiker slänger sig med slentrianmässiga motiveringar. En jämställd löneutveckling skulle främjas av att veta varför män missgynnas i så hög grad av deltidsarbetande. Om fler herrar med barn hemma vågade sig på deltidsanställningar skulle kanske fler kvinnor våga sig på heltidsanställning.

Mer läsning

Annons