Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kvinnlig bastion

/

Annons

I de flesta svenska familjer förvärvsarbetar både mamman och pappan, något som möjliggörs av att det finns förskolor som erbjuder barnomsorg. Dagis är ett bärande fundament i den svenska jämställdhetspolitiken, något som ofta och gärna framhålls i jämställdhetsdebatten.

Desto mer ironiskt då att förskolan som arbetsplats är så påtagligt ojämställd.

Endast tre procent av landets förskollärare är män, den kvinnliga dominansen på förskolorna runt om i landet är massiv.

För facket är förklaringen enkel. Män är främst intresserade av lönen, sa Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet i en intervju i SR Ekot i går och propagerade för höjda löner. Det gör hon med all rätt, förskollärare förtjänar sannerligen mer pengar i lönekuvertet, men det är en bristfällig lösning på problemet med den extremt homogena personalsammansättningen inom förskolan. Det finns gott om män som – liksom kvinnor – väger in andra faktorer än hög lön när de ska välja yrke.

Även om Sverige är ett relativt jämställt land så är vi ändå precis så könssegregerade som i resten av världen. Att ta hand om barn är huvudsakligen kvinnogöra, kvinnor tar ut mer än 80 procent av den totala föräldraledigheten. På förskolorna görs i offentlig regi samma jobb som kvinnor för bara några få decennier skötte själva. Gratis.

Till största delen handlar bristen på män i förskolan sannolikt om att de helt enkelt är främmande fåglar i denna kvinnovärld.

Det krävs mod för att våga sig in i ett yrke där det andra könet dominerar.

Dagis är en svårerövrad kvinnlig bastion.

Trots att män i dag tar mer ansvar för barn och hushåll har det inte blivit bättre med åren. Faktum är att det jobbade betydligt fler män inom förskolan på 1980-talet än vad det gör i dag, men den uppskruvade pedofildebatt som blossade upp under 1990-talet bidrog – och bidrar – i allra högsta grad till att skrämma bort män från förskolorna.

Kampanjer för att öka andelen kvinnor i olika yrkesgrupper som domineras av män finns det gott om exempel på, men hur ofta ser man motsvarigheten för att locka män till kvinnodominerade arbetsplatser inom äldreomsorg och förskola? Inte ofta.

Det finns mycket att vinna på att aktivt försöka få fler män till förskolorna. Homogena arbetsplatser är inget eftersträvansvärt, det är däremot att skapa arbetsgrupper där människor har olika erfarenheter, bakgrund, ålder eller kön. Vad gäller förskolan är det ju faktiskt också så att det där finns båda små pojkar och flickor som behöver vuxna förebilder i form av såväl kvinnor som män.

Kommunerna är huvudmän för de flesta av landets förskolor och att få fler män till yrket måste vara en prioriterad uppgift.

Mer läsning

Annons