Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal är äldst

Unga, energiska och formbara. När arbetsgivare söker personal är drömrekryteringen någon som är tillräckligt erfaren för att ha goda referenser och tillräckligt oerfaren för att se ett nio-till-fem-jobb som livets stora mål.

Annons

Inte sällan blir kompromissen en hugad spekulant i 30-årsåldern.

Ungdomlighet är attraktivt på såväl kontoret som vid kassabandet.

Mindre uppmärksamhetskrävande än 90-talisterna; mer uppdaterade än 40-talisterna. Så är schablonbilden av generationen född mellan Björn Borgs genombrott och Berlinmurens sammanbrott.

Men hur effektiv är unga vuxnas kombination av kollektivism och livsbejakande individualism? Inte särskilt om man får tro en rapport från det tyska arbetsministeriet.  

Personer i åldersgruppen 45-49 år är mest produktiva på sina arbetsplatser. Och individen som har passerat femtiosträcket, presterar generellt bättre än kollegan under 35.

Även svenska organisationsforskare ifrågasätter sambandet mellan låg produktivitet och hög ålder. Betydligt viktigare för ett företags lönsamhet är själva affärsidén och en uppmuntrande arbetsplatskultur.  

Ålder är bara en siffra. Det är värt att komma ihåg nästa gång drömarbetsplatsen utlyser en tjänst för personen som önskar växa med uppgiften.

Lars Kriss

Mer läsning

Annons