Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Memoarer Mona!

/

Annons

Den förra partiledaren Mona Sahlin avtackades under lördagseftermiddagen. Håkan Juholt höll ett känslosamt tal, SSU-ordföranden Jytte Guteland likaså. Rickard Wolffs tolkning av Edith Piafs "Non je ne regrette rien" fick Sahlin att ta fram näsduken. 

En vecka till så hade hon vunnit valet, sa Jan Eliasson apropå Sahlins formidabla slutspurt i valrörelsen. Alla har bara gott att säga om Mona Sahlin. Mod är synonymt med Mona Sahlin, menade Håkan Juholt. En av vår tids största politiska ledare, drog Jytte Guteland till med. Många sällar sig till hyllningskören, applåderna dånar. Men ha henne kvar, ville de inte.

Mona Sahlin tackar och ler och tar emot uppvaktningen. Men vad tänker hon egentligen? Nu lämnar hon över till Håkan Juholt, en av dem som var väldigt snabb med att kräva att partiledningen skulle lämna sina platser till förfogande. Nog svider det väl?

Mona Sahlin har förvisso bara varit partiledare i mindre än fyra år men har betydligt fler år än så bakom sig i den absoluta innersta kretsen av Socialdemokraterna. Hon har nog en hel del att berätta.

Så, när kommer memoarerna Mona?
Karin Bergkvist

Mer läsning

Annons