Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohälsosam Elevhälsa i Gävle

Annons

Allt står inte bra till med Elevhälsan i Gävle. Det hade varit illa nog.

Nu tycks det också som om hälsoläget inte heller är gott inom den kommunala förvaltning som har till uppdrag att stödja Gävles skolelevers hälsa.

GD:s artiklar om chefen för Elevhälsan, som bara efter ett halvår på posten känt sig så motarbetad och trakasserad att det lett till sjukskrivning, väcker oro.

När också samstämmiga uppgifter om missförhållanden framkommer från flera personer, varav ingen vågar träda fram öppet, så måste man fråga sig om det ändå inte finns eld under så mycket rök.

Reducerar man frågan till att bara betraktas som ett personalärende ger det täckmantel både för politiker att påpeka att man inte ansvarar för personalfrågor, och för de förvaltningschefer som delegerats det ansvaret att åberopa sekretess.

Men ser man frågan för vad den ytterst handlar om – Gävles skolelevers hälsa – då kan politikerna inte gärna undandra sig sitt ansvar och skylla ifrån sig.

Oroliga föräldrar liksom övriga kommuninvånare har rätt att kräva besked om vilka mål de styrande partierna har för elevhälsan, och på vilket sätt de arbetar för att förverkliga dem.

Mer läsning

Annons