Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omslagspojkens revansch

/

Annons

Det råder delade meningar om förre justitieministern Thomas Bodströms politiska kompetens, men ingen ifrågasätter hans talang för att synas. Från att han otippat utsågs till justitieminister till nu när han ger ut boken Inifrån – makten, myglet, politiken: Thomas Bodström vet att få maximal medial exponering. Följaktligen är boken full av smaskiga citat, men det finns också annat, som visar att Bodström kan mer än att hålla utspelstungan rätt i mun.

För Bodström driver i boken tesen att Socialdemokraterna måste klippa banden till LO, i alla fall om partiet vill vinna val framöver. Samarbetet mellan fackförbund och parti symboliserar för många väljare gårdagens politik. Och LO är en bromskloss för förändringsbenägna och regeringslystna socialdemokrater.

Den som betvivlar att LO håller tillbaka den socialdemokratiska idédebatten kan ju fundera över tidpunkten för Bodströms utspel.

Att ha varit justitieminister och Socialdemokraternas omslagspojke räckte inte. Först efter att den politiska karriären var över vågade Bodström utmana LO. Fackföreningsrörelsens ord väger fortfarande tungt inom S.

Mer läsning

Annons