Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reggaefestivalen i Furuvik

Annons

Festivalen blev en riktig publiksuccé med 13 000 besökare och nu flaggar Furuviksparken för att det kan bli en festival nästa år också.

Smolk i glädjebägaren är förstås att ett stort antal personer, 135 stycken, misstänks för narkotikabrott men polisen (som uppenbarligen gjort sitt jobb väl i samarbete med arrangörerna) påpekar ändå att det varit en ovanligt lugn festival.

Ulrika Hjerpe, kommunikationschef för Gävlepolisen, säger till GD att de sett ”en park full av barn, vuxna och äldre som dansat och haft kul”.

I våras, när det stod klart att reggaefestivalen skulle flytta från Uppsala till Furuvik, fick Gävles drogkommission moralpanik och ville stoppa festivalen.

Kommissionens ordförande Maritha Johansson, Vänsterpartiet, konstaterade då att om festivalen skulle komma hit skulle Gävleungdomar riskera att dras in i narkotikamissbruk även om hon nådigt konstaterade: ”Det är självklart många som lyssnar på reggae som inte använder narkotika”.

En absolut majoritet, borde hon naturligtvis ha sagt, eftersom de allra flesta som lyssnar på reggae faktiskt inte brukar narkotika. Och nu har Maritha Johansson och drogkommissionen facit: 135 personer är misstänkta för ringa narkotikabrott efter helgens festival. Sisådär 12 865 är det inte.

Mer läsning

Annons