Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledarskap tema på mässa

SANDVIKENI april nästa år genomförs för fjärde gången mässan Företagarforum på Jernvallen i Sandviken.

I år finns samtliga Gästrikekommuner med som arrangörer. Temat för mässan blir ledarskap i en ny tid. En av föredragshållarna är Bengt Johansson, handbollslandslagets förbundskapten. Även Putte Svensson som står bakom Hultsfredsfestivalen kommer att finnas på plats.
Företagarforum är sedan några år tillbaka en mötesplats för regionens företag och organisationer. Under en några dagar lång mässa vid Jernvallen i Sandviken får mängder av utställare chansen att mötas - utbyta idéer och knyta kontakter.
Senast var det Sandvikens kommuns näringslivskontor, Närab, samt Företagarna i Sandviken som arrangerade mässan.
Vid företagarforum i april finns även Wij företagscenter i Ockelbo, Hofors kommun och Gävle kommun med som arrangörer.

Lyckad ledare
De förra mässan, som anordnades i våras, lockade cirka 120 företag och man räknar med minst lika många i år.
På programmet står bland annat föredrag av handbollsledaren Bengt Johansson som ska berätta om hur han arbetar med laget och individerna.
- Han är ett exempel på en person som lyckats jättebra som ledare, säger Maria Sjödin som är projektledare för företagarforum.
Fredagen den elfte april blir det en diskussion om hur den här regionen ska utvecklas.

Politiker mot väggen
Då kommer bland andra Göran Greijder och Alexandra Pascalidou att delta för att ställa politiker och andra med ansvarsposition i Gästrikland mot väggen. Och det behövs, hävdar Tomas Roslund, ordförande för Företagarnas riksorganisation i Sandviken.
- Det finns en brist på ledarskap i regionen. Det kanske inte behöver vara politiker. Det kan till exempel vara företagsledare som måste slå näven i bordet för att få något gjort. Om någon hade gjort det hade vi kanske redan haft dubbelspår till Stockholm, menar han.
Företagarforum arrangeras den 9-11 april.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se