Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lediga jobb förmedlas via SMS

Få SMS när lediga jobb som passar dig dyker upp.
Rekryteringsföretaget Jobbet.se expanderar och öppnar kontor i Gävle.

Annons

I går var första dagen på nya jobbet för Marjoe Alm, regionchef på Jobbet.se, med Gävleborg och Tierp som arbetsplats. Rekryteringssajten har funnits sedan 2003, med kontor i Uppsala, men är nu på väg att öppna nya kontor i bland annat Gävle.

– Affärer gör man lokalt. Där behövs ett ansikte, säger Marjoe Alm, som tidigare var regionchef för Business network international i Gävleborg och Uppsala.

Hennes uppgift är att få arbetsgivare att anlita företaget när de ska anställa. Affärsidén är att det ska gå fortare än att annonsera i dags- och fackpress och de kan ta hand om hela anställningsprocessen. Marjoe Alm räknar med att själv anställa två mediesäljare framöver.

I rådande lågkonjunktur är varsel vanligare än att företag växer, men Marjoe Alm tror ändå att det finns behov av dem och andra rekryteringsföretag. Folk byter jobb och går i pension och företag anställer på andra typer av kontrakt än heltidsanställning tillsvidare.

Hon har ännu inte hunnit få någon uppfattning om hur stort intresset för rekryteringshjälp är i länet.

Lågkonjunkturen gör däremot att allt fler letar jobb. Det är gratis att skriva in sig på sajten för den som vill ha ett nytt eller annat arbete. När ett som passar ens meritförteckning dyker upp tipsar ett SMS om det.